Coaching bij burnout en stress

Burnout heeft te maken met een langdurige disbalans tussen de zorg voor anderen en de zorg voor jezelf. Het is veel complexer dan oververmoeidheid en stress.

Het vuur, de passie die energie geeft om iedere dag weer aan de slag te gaan, is bij mensen met een burn-out letterlijk gedoofd.

Iemand met een burnout is mentaal, emotioneel, fysiek en op zielsniveau opgebrand. Ik bekijk burnout vanuit een holistische aanpak op de identiteitslaag.

Onderliggende burnout gevoeligheden belemmeren je. 

Daarom gaan we aan de slag met het versterken van je persoonlijk leiderschap.

Dat werkt bij een beginnende burnout echt preventief en bij reintegratie na een burnout draagt het bij aan een duurzaam herstel.

Specifieke ingang voor coaching burnout en stress |  Een langdurige disbalans | onderliggende gevoeligheden

Onderliggende gevoeligheden 

Vaak gaat het over symptoombestrijding, zoals oververmoeidheid, hartkloppingen, angstklachten en hoofdpijn. Dat kan tijdelijk helpen. De onderliggende burn-out gevoeligheden liggen op een veel diepere laag van identiteit.

Het helen van een burn-out vraagt om te luisteren naar de natuurlijke ‘wetten’ van het leven: rouw en verlies horen bij het leven. 

We hebben verteertijd nodig. En dat laten de seizoenen  ons  duidelijk zien: je kunt de herfst en de winter niet overslaan; ze zijn nodig om kracht op te doen voor de lente en de zomer. 

Mogelijke onderliggende gevoeligheden:

  •  niet genomen rouw : als je geleerd hebt dat het antwoord op verlies stug doorgaan is, de schouders eronder en doorbijten, dan ga je dit patroon later herhalen. Het maakt dat je verhardt, er geen ruimte is voor emoties en de levensenergie uitdooft.
  •  je passie of verlangen in de schaduw zetten : je hart onvoldoende volgen. Je kan verleerd zijn jezelf af te vragen wat jij leuk vindt, waar jij plezier aan beleeft. Je mist focus en je laadt niet genoeg op. 
  •  plekverwarring in het systeem van herkomst : je hebt taken en verantwoordelijkheden op je genomen die niet passend waren voor je leeftijd. Je bent gewaardeerd voor de kwaliteiten die dat met zich meebracht, maar nu neem je als harde werker geen tijd voor ontspanning en je voelt je overbelast.


Door op het onderliggende niveau aan de slag te gaan, in de onderstroom, kan je ook op de bovenstroom meer energie ervaren.

Het effect :

Een duurzaam herstel.

Werken met onderliggende burnout gevoeligheden laat het weer stromen in jou.

Niet harder werken, maar echt ervaren waar je energie weglekt en waar je energie van krijgt. 

Met meer vertrouwen op weg gaan.

Aanbod

Het is altijd maatwerk, afgestemd op jouw behoefte. 

Dat betekent dat we starten met een intake om te verkennen wat je specifieke vraag is, waar je staat en wat je graag wil. Dat hoef je niet te weten, dat gaan we samen onderzoeken. 


Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Testimonials

“Marije heeft me geholpen inzicht in mijn eigen gedrag te krijgen, waardoor ik vroegtijdig mijn patronen kan leren herkennen."

Coaching Voluit leven vol vertrouwen

"Je laat me en leert me meer uitgaan van wat ik zelf vind in plaats van mijn gedrag aanpassen aan andermans verwachtingen."

"Ik was herstellende van een burnout en wilde voorkomen dat ik opnieuw in dezelfde valkuilen zou trappen. Dus je hebt me ondersteund bij duurzaam herstel."

Waar sta ik voor?

Voluit te leven vol vertrouwen staat voor mij voor het leven van je potentieel, zowel in je privé leven als professionele leven. Alles uit jezelf en uit het leven halen, doen waar je blij van wordt en wat past bij jouw kernwaarden.

Hoe meer ik vertrouw op mezelf en mijn eigen keuzes bewust maak, hoe blijer, veerkrachtiger en met meer vertrouwen ik me door het leven beweeg. Thuis en op het werk. Voluit leven vol vertrouwen is mijn levensmissie geworden.

Alles hoort er bij, zwart, wit en alle kleuren van de regenboog. Alles mag er zijn, hoe contrasterend ze soms ook zijn of voelen. Geen of-of, maar juist en-en: onafhankelijk en samen; aandacht voor mezelf en voor een ander; en het niet weten en vertragen én tegelijkertijd doorgaan.

Ik ga voor 1+1=3. En als dat via een out of the box route is, dan ga ik dat avontuur graag aan.

De Koru Stijl 

De Koru, de knop van de varenplant, weerspiegelt groei en ontwikkeling. Het is een punt van evenwicht tussen de chaos van verandering en beweging en de rust van alledag.

De kracht van een varenblad, dat zich elk jaar opnieuw ontvouwt op haar eigen tempo en haar eigen tijd, komt daarmee ook naar voren.

De varen is een van de oudste plantensoorten op aarde en heeft zich over de hele wereld verspreid. Ze zijn langlevend. Er zijn duizenden soorten en elke soort heeft zijn eigen uiterlijk en eigenschappen. Ze zuiveren de lucht en geven beschutting aan kleine dieren, die zich er graag in verstoppen.

Voor mij is de analogie met mensen dan snel gemaakt: ieder met haar eigenaardigheden en talenten. Vanuit je eigen kracht en verbonden met jezelf blijven groeien. Nieuwsgierig naar hoe het anders kan.

Op weg naar voluit leven vol vertrouwen.

vragen? neem contact op