Drijfverenanalyse

Begrijpen wat je drijft, wat je motiveert, wat je inspireert en wat je als belangrijk beschouwt, is een belangrijke eerste stap in het verbeteren van je prestaties, tevredenheid en geluk in je leven.

Drijfveren initiëren en drijven onze gedragsstijl. Het zijn concepten van wat juist, de moeite waard of gewenst is. Het zijn standaarden waar je naar handelt.

In het model van de ijsberg zitten drijfveren 'onder de waterlijn'. Ze beïnvloeden  het zichtbare gedrag, kennis en vaardigheden boven de waterlijn. 

Coaching Voluit leven vol vertrouwen

Drijfverenanalyse

De drijfverenanalyse brengt de meest belangrijke innerlijke motivatoren in kaart. Het geeft inzicht in waarom je bepaalde dingen juist wel of juist niet doet en wat je  motiveert. Een drijfveer geeft weer wat we belangrijk vinden in het leven en vanuit welke situaties we geneigd zijn om in actie te komen. 

Drijfveren worden ook wel ‘verborgen motivatoren’ genoemd, omdat het voor anderen vaak niet zichtbaar is wat iemands drijfveren zijn. Drijfveren en werkplezier zijn nauw met elkaar verbonden.

De analyse meet zeven dimensies van drijfveren, dit zijn:

  • Esthetisch - behoefte aan harmonie, balans en vorm
  • Zakelijk - praktische resultaten bereiken en opbrengsten
  • Individualistisch - zichzelf kunnen zijn en onafhankelijkheid
  • Politiek - invloed, controle, verantwoordelijkheden
  • Sociaal - anderen willen helpen
  • Traditioneel/Ideëel - behoefte aan orde, regelmaat en structuur
  • Intellectueel - kennis willen opdoen, leren en waarheid

Je score op elke drijfveer laat zien in welke mate je gedreven wordt door die drijfveer. En dus welke kracht en beperkingen dit met zich meeneemt. 

Het effect :

Je weet in welke mate je door welke drijfveer wordt gemotiveerd, wat je belangrijk vindt in het leven.

Je kent je kracht en beperkingen als je weet door welke drijfveren jij gemotiveerd wordt.

Inzicht in je drijfveren geeft je inzicht in wat jou tot actie aanzet.

Inzicht in je drijfveren geeft je input voor het vergroten van je werkplezier.

Aanbod Drijfverenanalsye

De online Drijfverenanalyse, een online 1-op-1 sessie van 1,5 uur om de resultaten te bespreken en  de rapportage: € 297,- excl. btw


De online Drijfverenanalyse, drie  online 1-op-1 sessies van 1,5 uur om de resultaten te bespreken en de rapportage. Meer aandacht, meer verdieping. Kosten: € 517,- excl. btw


Maatwerk, specifieke vragen en wensen of meer informatie? Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Testimonials

“Je bent initiatiefrijk en deelt kennis, inzichten en informatie waarmee je mij vaak op weg helpt en geïnspireerd maakt.”

“Marije geeft me de ruimte voor het eigen proces en zorgt ook voor meedenken en nuanceren. Dat doe je respectvol, mijn gedachten en denkbeelden nuanceren. Je bent oordeelloos aanwezig.”
“Marije durft vanuit intuïtie zaken te benoemen”

Gecertificeerd door 

Talent First Nederland

Welke eerste stap kun je nu zetten?

Wil je overleggen of ik je kan helpen te gaan voor voluit leven vol vertrouwen? Voor het inzetten van je volledige potentieel in je persoonlijke en professionele leven?


Je bent welkom voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Ik denk graag met je mee. Bel of app me op 06-143 589 42, stuur een mail naar marije@dekorustijl.nl of klik op de button hieronder.


In het gesprek leren we elkaar beter kennen, verhelderen we je vraag en als ik denk dat ik je kan helpen zal ik je ook vertellen hoe. 


Of download het ebook over Talent of Voluit leven vol vertrouwen om tips te krijgen en mij ook beter te leren kennen.