De Koru Stijl

voluit leven vol vertrouwen

Benut je volledige potentieel in je privé en professionele leven!

bewust kiezen

het woord 'eigenlijk' verbannen uit je hoofd

van betekenis zijn

meer zingeving en inspiratie ervaren in je leven

groeien en ontwikkelen

ruimte en tijd voor jezelf maken en jezelf op #1 zetten

Hoe werk ik?

Als coach help ik de ander leren en ervaren. Niet door te onderwijzen, maar door te inspireren en te ondersteunen. 

Iedereen is uniek en ‘one of a kind’. Dat vraagt om maatwerk. Zowel in het aanbod, als in de vorm.


Methodes en instrumenten die ik regelmatig gebruik staan hieronder.

10 jaar 

ervaring als trainer

15 jaar 

ervaring als coach

47 jaar

ervaring als mens

> 99 keer

gevallen en weer opgestaan

Coaching

 • ACT - acceptance and commitment therapy

ACT helpt je focussen op je eigen gedrag, op dat wat je wèl kan veranderen. Kort gezegd leert ACT je om handiger om te gaan met gedachten, gevoelens en omstandigheden, terwijl je op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken.

ACT helpt je om op een flexibele manier om te gaan met obstakels (Acceptance), zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt (Commitment). Ontwikkel je persoonlijke veerkracht en zorg voor meer psychologische flexibiliteit. Meer info hier.


 • Agile coaching 

Agile coachen gaat over (ondersteunen bij) wendbaar en flexibel zijn op weg naar je doel. Over coachen naar een eindresultaat door een keten van kleine experimenten of kleine stappen. In de praktijk betekent dit toewerken naar een globaal ontwikkeldoel en de weg daarheen vertalen in meerdere, kleine ontwikkelstappen. En ook, het gaat over identiteitsdoelen bij het bepalen van je doelen. Wie of wat wil je zijn?

Wat gaat je -hoe klein ook- helpen met meer energie in de richting van je doel te werken? Vanuit positieve flow succes(jes) behalen en bijsturen. Dát geeft niet alleen een goed gevoel, maar ook het gevoel zelf aan het stuur te zitten. 


 • Natuurcoaching

Bewegen in de buitenlucht geeft een andere dynamiek aan een gesprek en het gelijktijdig praten en lopen zorgt voor een andere verbinding tussen hoofd en lijf. Creativiteit, intuïtie en het vermogen om tot inzichten te komen worden door wandelen op een andere manier geprikkeld. De natuur wordt betrokken bij het gesprek en de omgeving vormt een spiegel van je innerlijk en/of van je situatie.


 • Voice dialogue

Een methode die je helpt om in gesprek te gaan met jouw innerlijke stemmen. Je ontdekt welke kanten van je persoonlijkheid (welke ‘ikken’) niet voldoende aan bod komen en welke stemmen niet genoeg worden gehoord. Hierdoor leer je jezelf beter kennen en ben je in staat om te groeien.

Sommige van die subpersonen hebben veel invloed op ons dagelijks leven en op de manier waarop we ons gedragen. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een stevige Perfectionist, een Pleaser, een interne Criticus of een Drammer in zichzelf ontwikkeld. Andere kanten zijn in de loop van ons leven op de achtergrond geraakt. Met Voice Dialogue ga je letterlijk in gesprek met deze verschillende delen. Het zorgt voor een heldere kijk op situaties.  


 • Het verhaal van de Held –  via inzicht naar actie

Via kaarten met archetypen ontdek je de (onbekende) thema’s bij je vraagstuk. Welk verlangen heb je? Welke betekenis zit er in je verhaal en in je vraag? Welke beren zijn er op de weg ? Maar ook, welke inspiratie voor oplossingen kan je opdoen? Welk advies heeft een archetype voor jouw situatie? Dit zorgt voor inzichten en handvatten. 

ACT -acceptance and commitment therapy

Agile coaching

Natuurcoaching

Voice dialogue

Het verhaal van de Held  
- via inzicht naar actie

  Systemisch werk

 • Rake vragen - systemisch werk 

“Als je het niet belemmert, stroomt het vanzelf.” Met Rake Vragen maak je belemmeringen zichtbaar en weet je de beweging in leven en werk weer terug te brengen.

Rake Vragen zijn veel rijker dan alleen de vraag die je stelt. Dat komt doordat ze informatie raken die ver voorbij bedenken gaat. Met Rake Vragen hoef ik niet te overtuigen maar nodig ik je uit iets te onderzoeken en uit te zoomen.

Stop met hard werken om problemen op te lossen. Vooral die problemen die steeds in een andere vorm terugkomen. Zoek naar de reden waarom het probleem in kwestie een goede oplossing is. Vind wat er vast zit. 

Ik gebruik Rake Vragen in mijn coaching en opstellingen. Als je meer wilt weten over een opleiding Rake Vragen, kijk op de Inspiratie pagina.


 • Systemisch werk en opstellingen

Opstellingen beelden een situatie uit. De oplossing kan in zicht komen. Tijdens een coachsessie werken we met een soort ‘levend schilderij’ door een opstelling in de ruimte te plaatsen of door figuren op de tafel neer te leggen. Je geeft met een opstelling jouw innerlijk beeld weer. 

Door jouw weergave van wat er speelt naar buiten te brengen, kijk je er vanuit een ander perspectief naar en kun je het vanuit verschillende invalshoeken waarnemen. Het maakt de dynamiek achter symptomen en blokkades zichtbaar. Je kan zien wat ervoor nodig is om veranderingen door te voeren en je doelen te bereiken. Meer info hier.

Rake Vragen

Systemisch werk en opstellingen

Talenten Coaching & Training

Talentenscan - Talenten Motivatie Analyse (TMA)
De talentenscan is een analyse van jouw talenten en drijfveren in de vorm van een rapport na het invullen van een vragenlijst.

 • Ontdek je talent, word wie je bent - workshop

  In de workshop ‘Ontdek je talent, word wie je bent’ leer je jouw talent kennen, ontdek je waar je van ‘aan’ gaat staan en weet je wat je eerste stap is in het ontwikkelen en benutten van je talent. Zowel voor individuen, als in groepen.

  Als organisatie en als team kan je je eigen groep aanmelden bij mij. Deze groep kan zowel een bestaand team zijn, als een willekeurige groep mensen vanuit de hele organisatie.

 • Talentenscan - Talenten Motivatie Analyse (TMA)
  De talentenscan is een analyse van jouw talenten en drijfveren in de vorm van een rapport na het invullen van een vragenlijst.
  Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Wil je écht weten wat jou drijft, hoe je in elkaar zit en welke vaardigheden je kunt ontwikkelen? Dat kan met de TMA. Die kennis kun je inzetten voor je (toekomstige) carrière of in je (nieuwe) opleiding.

 • DISC methode en Drijfverenanalyse
  De DISC methode geeft weer hoe je iets doet (wat zien anderen van je, welke gedragsstijl gebruik je) en de Drijfverenanalyse laat zien waarom we dingen doen die we doen. Het zijn gerenommeerde instrumenten om je zelfkennis te vergroten en ook om je professioneler en productiever op te stellen. Het geeft inzicht in de factoren die je gedrag beïnvloeden.

Ontdek je talent, word wie je bent - workshop
Talentenscan - Talenten Motivatie Analyse (TMA)
DISC en Drijfverenanalyse 

Testimonials

"Marije kan als geen ander aanvoelen wat iemand nodig heeft. Positief en met een voorwaartse beweging. Ik heb er zin in, het borrelt.”

“Marije durft vanuit intuïtie zaken te benoemen”

“Ik was herstellende van een burnout en wilde voorkomen dat ik opnieuw in dezelfde valkuilen zou trappen. Ik heb meer inzicht in mijn eigen gedrag en het vroegtijdig herkennen van patronen. Dat helpt."

Professionele ontwikkeling

Veel van mijn opleidingen en cursussen heb ik gevolgd bij gerenommeerde en gecertificeerde instellingen, bijvoorbeeld Nobco-gecertificeerd en met NTRO-keurmerk. 

Ik heb regelmatig intervisie, met verschillende groepen collega's (o.a. de Rake Vragen Coaches en coaches van de opleiding coaching). 


Ik houd me aan de Ethische Gedragscode van de Nobco (Nederlandse: Orde van Beroeps Coaches):

Uitgangspunten zijn dat :

- de cliënt uiteindelijk zelf het beste weet wat goed voor hem is en zowel in zijn privé - als in zijn professioneel bestaan zelf, op basis van eigen afwegingen, kan beslissen wat hij wél of niet wil.

- de cliënt en de coach elkaar volkomen gelijkwaardig zijn, in die zin dat beiden unieke en complete mensen zijn, vol mogelijkheden.

- tijdens coaching de doelen, middelen en keuzen van de cliënt prioriteit hebben boven die van de coach.


Tevens vormen de volgende begrippen een leidraad in mijn vak uitoefening: respect, integriteit, verantwoordelijkheid en professionaliteit.

contact opnemen voor vrijblijvend persoonlijk gesprek

gratis ebook talent

gratis ebook 

Voluit leven vol vertrouwen

Hoe werkt het praktisch?

Meestal starten we, na een kennismaking met een intake. In dat gesprek bespreken en onderzoeken we je vraag.


Na de kennismaking of de intake stuur ik je per mail je een voorstel. Daarin vat ik samen:

- waar je aan wil werken (vraag)

- hoe ik denk dat we dat het beste vorm kunnen geven, tegen welke kosten (aanpak)

- hoe onze samenwerking er uit ziet


Als dit overeenkomt met jouw wensen, gaan we afspraken inplannen en volgt ook de factuur.


Mijn werkgever betaalt en nu?

We doorlopen samen de stappen zoals hierboven benoemd en ik maak dan een offerte voor jou met een meer uitgebreide inhoudelijke terugkoppeling van je vraagstuk en een meer beknopte samenvatting met de aanpak, die je met je werkgever kan bespreken.


Ik werk zowel online, als offline. Offline kan op verschillende locaties, bij mij in Bussum, op een externe locatie of in de natuur. Afstand hoeft geen belemmering te zijn om je professioneel te laten coachen, zelfs (tafel-)opstellingen zijn online succesvol.