De Koru Stijl

voluit leven vol vertrouwen

Benut je volledige potentieel in je privé en professionele leven!

bewust kiezen

het woord 'eigenlijk' verbannen uit je hoofd

van betekenis zijn

meer zingeving en inspiratie ervaren in je leven

groeien en ontwikkelen

ruimte en tijd voor jezelf maken en jezelf op #1 zetten

Wat mijn klanten gemeen hebben, is dat ze tijd te kort komen. Het vliegt door hun handen. Naast het gezin, de warme kring van familie en vrienden, hun werk en sportclubs blijft er weinig tijd over.


De vrouwen met wie ik werk, geven het leven minimaal een 7.5. Over het algemeen zijn ze best positief en tevreden met het leven. Ze weten uit eigen ervaring dat het niet altijd over rozen kan gaan en dat er gebeurtenissen zijn die hun ervaringen meer negatief kleuren. Geen reden voor ‘zware therapie’. Ze gaan ze door. Ze herkennen dat het leven  al vaker op z’n kop is gezet of veranderd en denken het ook deze keer weer gewoon voor elkaar te krijgen.


Jezelf geen prioriteit geven, meer willen doen, lezen en ontspannen, dat zijn ook kenmerken van mijn klanten. Ze weten wat ze willen, maar geven dat geen prioriteit.  


Een burnout, dat is voor anderen, zij zijn gewoon druk, ‘ze zijn lekker bezig’. En gaan gewoon nog even door. Stress is gemaakt om op te lossen. 


Herken je je hier ook in? Dan is de kans groot dat je je ook herkent in onderstaande verlangens.

 Dit wil je graag!   

Je leeft vanuit je hart, je ontdekt nieuwe dingen, je bent geïnspireerd.

Je leeft in een flow. Je maakt de juiste keuzes, je voelt je energiek en je bent bezig met wat je het liefste doet.

Je weet wat je eerste stap is. Je hoeft niet ‘te kiezen of te delen’. 

Je voelt je zelfverzekerd. Je staat sterker.

Je voelt je gesteund. Je hoeft het niet alleen te doen.

Je leeft volgens je eigen kernwaarden en haalt alles uit jezelf en je leven, zowel privé als professioneel.

Bekijk mijn aanbod

Testimonials

“Marije breekt grote vraagstukken heel makkelijk in kleine stukjes, zodat ik er verder mee kan. Ze maakt lastige materie begrijpelijk.”

“Je triggert me om vanuit verschillende perspectieven te denken. Je geeft me ruimte voor mijn eigen proces en door jouw vragen kan ik mijn gedachten en denkbeelden nuanceren.”
“Je weet hoe je vragen moet stellen om bij de juiste antwoorden uit te komen. Je kijkt verder, ook naar wat er ‘onder het oppervlakte’ speelt.”

Welke eerste stap kun je nu zetten?

Wil je overleggen of en hoe ik je kan helpen te gaan voor voluit leven vol vertrouwen? Voor het inzetten van je volledige potentieel in je persoonlijke en professionele leven? Om te voorkomen dat je volledig burnout raakt of juist om je te ondersteunen als je weer wat uurtjes aan het re-integreren bent? 

Je bent welkom voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Ik denk graag met je mee. Bel of app me op 06-143 589 42, stuur een mail naar marije@dekorustijl.nl of klik op de button hieronder.

In het gesprek leren we elkaar beter kennen, verhelderen we je vraag en als ik denk dat ik je kan helpen zal ik je ook vertellen hoe.

Of download het ebook over Talent of Voluit leven vol vertrouwen om tips te krijgen en mij ook beter te leren kennen.

Ja graag!

  • Je wil leven in plaats van geleefd worden. 
  • Je wil gehoor geven aan het stemmetje dat zegt “eigenlijk wil ik … “.
  • Je wil de tijd hebben voor andere dingen, ruimte ervaren, in flow zijn. 
  • Je wil van betekenis zijn, voelen dat je toegevoegde waarde hebt.
  • Je wil een quick fix of een ‘time freeze’, terwijl je weet dat het niet zo werkt.


Je leuke leven wil je voortzetten. Dat wat goed gaat wil je niet verliezen. Tijd om te ontspannen, om te lezen en om te niksen, dat zou heel fijn zijn. Je weet wat je wil en dat wil je meer prioriteit geven.


Toch heb je soms behoefte aan wat orde in de chaos. Even stilstaan en ervaren wat er gelukt is en wat je nog wil doen in plaats van ‘moet’ doen. Tijd nemen om te voelen wat je wil en wat goed voor je is.


Je wil op je eigen tempo en op je eigen manier uit de schaduw stappen en laten zien wat je nog meer in huis hebt. Niet alleen maar doordenderen, maar gewoon zijn.


Niet verder je valkuil in tuimelen, maar er juist omheen of overheen gaan. Van je eigen talenten en krachten gebruik maken en zo je persoonlijk leiderschap versterken.

De Koru Stijl 

De Koru, de knop van de varenplant, weerspiegelt groei en ontwikkeling. Het is een punt van evenwicht tussen de chaos van verandering en beweging en de rust van alledag.

De kracht van een varenblad, dat zich elk jaar opnieuw ontvouwt op haar eigen tempo en haar eigen tijd, komt daarmee ook naar voren.

De varen is een van de oudste plantensoorten op aarde en heeft zich over de hele wereld verspreid. Ze zijn langlevend. Er zijn duizenden soorten en elke soort heeft zijn eigen uiterlijk en eigenschappen. Ze zuiveren de lucht en geven beschutting aan kleine dieren, die zich er graag in verstoppen.

Voor mij is de analogie met mensen dan snel gemaakt: ieder met haar eigenaardigheden en talenten. Vanuit je eigen kracht en verbonden met jezelf blijven groeien. Nieuwsgierig naar hoe het anders kan.

Op weg naar voluit leven vol vertrouwen, naar groei en ontwikkeling.

Waar sta en ga ik voor?

Ik geloof echt dat er meer uit het leven te halen is, het leuker te maken is. Passender te maken. We laten ons tegenhouden door wat anderen denken, door de waan van de dag. Het leven is bedoeld om te leven en te genieten, groeien, beleven.

Hoe meer ik vertrouw op mezelf en mijn eigen keuzes bewust maak, hoe blijer, veerkrachtiger en met meer vertrouwen ik me door het leven beweeg. Thuis en op het werk. Ik ga voor 1+1=3. En als dat via een out of the box route is, dan ga ik dat avontuur graag aan. Voluit leven vol vertrouwen is mijn levensmissie geworden.


Het inzetten van je volledige potentieel in je persoonlijke en professionele leven lukt beter als alles er mag zijn. Alles hoort er bij, zwart, wit en alle kleuren van de regenboog. Alles mag er zijn, hoe contrasterend dat soms ook is of voelt. Geen of-of, maar juist en-en: onafhankelijk en samen; aandacht voor mezelf en voor een ander; en het niet weten en vertragen én tegelijkertijd doorgaan.

Inzicht in je dilemma of vraagstuk geeft je een handvat voor de toekomst. Dit bewustzijn leidt tot keuzemogelijkheden. En dat geeft jou je onafhankelijkheid. Jij maakt jouw keuzes. Jij bepaalt welke weg je loopt.


Door te onderzoeken welke elementen een rol spelen in jouw vraagstuk krijg je helderheid, waardoor de weg naar jouw oplossing zichtbaar wordt. Dan kan je een keuze maken. Dat noem ik vormgeven aan persoonlijke kracht.

Je bent het meest gemotiveerd, effectief én succesvol wanneer je doet wat het dichtst bij jouw ware aard, bij jouw natuurlijke vermogen ligt. Vanuit jouw talent benader je belemmeringen op een manier dat ze verdwijnen. Ik geloof in je eigen oplossende vermogen. Jij weet het beste wat goed voor je is.


Ik help je orde te scheppen in de chaos van je gedachtes. Ik laat je mogelijkheden zien, ook al weet je zelf nog niet eens goed wat je exacte vraag is. Ik loop een stukje met je mee en laat je zien dat voluit leven vol vertrouwen ook voor jou mogelijk is.

15 jaar 

ervaring als coach

10 jaar 

ervaring als trainer

47 jaar

ervaring als mens

> 99 keer

gevallen en weer opgestaan

Iedereen heeft recht op haar eigen tijd, tempo en proces. Ook in het delen over dit proces met anderen. Daarom zijn de testimonials op mijn website anoniem. 

Het zijn authentieke uitspraken.