Intervisie

Vergroot je professionaliteit door anders te leren en  te reflecteren: via intervisie.

Gebruik je eigen oplossende vermogen om inzichten te krijgen, te leren van je ervaringen en anderen op weg te helpen. 

Intervisie helpt je beeld te krijgen van je eigen rol, je eigen gedrag en je  eigen stijl van werken. En ook inzicht in je (onbewuste) opvattingen en overtuigingen in je werk. 

En, intervisie geeft je vaak concrete handvatten om verder te kunnen.

null

Intervisie

In een groep van gelijkwaardige collega's elkaar helpen beter te worden, professioneler te worden en handvatten krijgen. Dat is intervisie.

Tijd voor het bespreken van vraagstukken, die verdergaan dan alleen een inhoudelijke aanpak. Juist jouw eigen rol bekijken en in een vertrouwelijke setting ter discussie stellen.

Door te leren van de ervaringen en knelpunten van anderen krijg je ook inzicht in je eigen aanpak. 

Wat is belangrijk bij intervisie?

  • gelijkwaardigheid - in de groep is er geen sprake van hiërarchie
  • vrijwilligheid - je doet mee uit vrije wil en bepaalt zelf wat je wel en niet inbrengt
  •  eigen leiderschap en verantwoordelijkheid - je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leerproces; je bent bereid je eigen functioneren en je aannames te bekijken en ze ter discussie te stellen
  • motivatie - je wil jouw kennis en ervaring delen en je wil leren van een ander
  • vertrouwen, respect en veiligheid - wat besproken is, blijft in de groep en iedereen draagt bij aan een open communicatieve sfeer
  • heldere afspraken - wie meedoet houdt zich aan de afspraken zoals die in de groep zijn gemaakt


Wat is de rol van een facilitator?

  • Zorgt voor een soepel verloop van het proces en de  tijdsplanning
  • Bewaakt en begeleidt de intervisiemethode en blijft uit de inhoud
  • Stimuleert de juiste vraagstellingen en feedback
  • Checkt of de vragen de inbrenger echt helpen

Het effect :

Vergroten lerende vermogen: je krijgt inzicht in hoe jij dingen aanpakt

Concrete handvatten om verder te komen

Vergroten van je reflectieve vermogen, wat bijdraagt aan kwaliteitsverbetering

Professionaliseren: zaken van een andere kant leren bekijken en je blik verruimen (meer helikopterview)

Niet doordenderen, maar stilstaan en bewust kiezen voor een andere manier. Met vertrouwen op weg gaan.

Aanbod

Het faciliteren van een groep van 4 tot 8 deelnemers in een online intervisie bijeenkomst van circa 1,5 uur. Vijf keer in een half jaar.

Kosten: €647,- excl.btw


Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Testimonials

“Marije haar  oprechte aandachtige luisteren en de juiste vragen stellen vind ik erg prettig. Je hebt snel  de kern te pakken  en je biedt op professionele wijze begeleiding ."

“Je triggert me om vanuit verschillende perspectieven te denken. Je geeft me ruimte voor mijn eigen proces en door jouw vragen kan ik mijn gedachten en denkbeelden nuanceren.”
“Je bent initiatiefrijk en deelt kennis, inzichten en informatie waarmee je mij vaak op weg helpt en geïnspireerd maakt.”

Waar sta ik voor?

Voluit te leven vol vertrouwen staat voor mij voor het leven van je potentieel, zowel in je privé leven als professionele leven. Alles uit jezelf en uit het leven halen, doen waar je blij van wordt en wat past bij jouw kernwaarden.

Hoe meer ik vertrouw op mezelf en mijn eigen keuzes bewust maak, hoe blijer, veerkrachtiger en met meer vertrouwen ik me door het leven beweeg. Thuis en op het werk. Voluit leven vol vertrouwen is mijn levensmissie geworden.

Alles hoort er bij, zwart, wit en alle kleuren van de regenboog. Alles mag er zijn, hoe contrasterend ze soms ook zijn of voelen. Geen of-of, maar juist en-en: onafhankelijk en samen; aandacht voor mezelf en voor een ander; en het niet weten en vertragen én tegelijkertijd doorgaan.

Ik ga voor 1+1=3. En als dat via een out of the box route is, dan ga ik dat avontuur graag aan.

De Koru Stijl 

De Koru, de knop van de varenplant, weerspiegelt groei en ontwikkeling. Het is een punt van evenwicht tussen de chaos van verandering en beweging en de rust van alledag.

De kracht van een varenblad, dat zich elk jaar opnieuw ontvouwt op haar eigen tempo en haar eigen tijd, komt daarmee ook naar voren.

De varen is een van de oudste plantensoorten op aarde en heeft zich over de hele wereld verspreid. Ze zijn langlevend. Er zijn duizenden soorten en elke soort heeft zijn eigen uiterlijk en eigenschappen. Ze zuiveren de lucht en geven beschutting aan kleine dieren, die zich er graag in verstoppen.

Voor mij is de analogie met mensen dan snel gemaakt: ieder met haar eigenaardigheden en talenten. Vanuit je eigen kracht en verbonden met jezelf blijven groeien. Nieuwsgierig naar hoe het anders kan.

Op weg naar voluit leven vol vertrouwen.

vragen? neem contact op