Coaching

Je leuke leven wil je voortzetten. Dat wat goed gaat wil je niet verliezen. Tijd om te ontspannen, om te lezen en om te niksen, dat zou heel fijn zijn. Je weet wat je wil en dat wil je meer prioriteit geven.

Toch heb je soms behoefte aan wat orde in de chaos. Even stilstaan en ervaren wat er gelukt is en wat je nog wil doen in plaats van ‘moet’ doen. Tijd nemen om te voelen wat je wil en wat goed voor je is.


Ja graag, meer van dit!

 • Je wil leven in plaats van geleefd worden. 
 • Je wil gehoor geven aan het stemmetje dat zegt “eigenlijk wil ik … “.
 • Je wil de tijd hebben voor andere dingen, ruimte ervaren, in flow zijn. 
 • Je wil van betekenis zijn, voelen dat je toegevoegde waarde hebt.
 • Je wil een quick fix of een ‘time freeze’, terwijl je weet dat het niet zo werkt.


Je wil op je eigen tempo en op je eigen manier uit de schaduw stappen en laten zien wat je nog meer in huis hebt. Niet alleen maar doordenderen, maar gewoon zijn.

Het vraagt van je om met vallen en opstaan te groeien. Om te reflecteren op je eigen mindset, gedachten en acties.


En dat is precies wat ik voor je kan doen: als coach help ik je ontrafelen en ontwarren. Dat brengt je helderheid en geeft je overzicht. Jij bepaalt je eigen weg, ik ben een wegwijzer die jou mogelijkheden laat zien voor meer leven vanuit je eigen kracht en verbonden met jezelf blijven groeien.

null

Coaching - hoe dan?

Ik kan me voorstellen dat je een beeld wil hebben van mijn manier van coachen.

Ik maak gebruik van verschillende methodes en instrumenten, afgestemd op jouw behoefte. Dit zijn enkele voorbeelden, waaronder Systemisch werk, ACT- Acceptance and Commitment Therapy en Voice Dialogue. Hier vind je meer informatie daarover. 

Als coach help ik de ander leren en ervaren. Niet door te onderwijzen, maar door te inspireren en te ondersteunen. Iedereen is uniek en ‘one of a kind’. Dat vraagt om maatwerk. Zowel in het aanbod, als in de vorm. 

Coaching - wat dan?

We starten met stilstaan om te kijken en onderzoeken wat er (al) is. Van daaruit gaan we naar waar je heen wil. En er zijn verschillende routes om daar te komen:

 •  wat zijn jouw (kern-) waarden? Waar sta en ga je voor?  
 •  welke unieke kwaliteiten neem jij mee? Wat gaat je makkelijk af? 
 •  wat houdt je tegen? Welke keien liggen er op je pad? Welke hekjes kom je tegen?
 •  wat neem je mee? Wat zit er in je rugzak aan (leer-)ervaringen en overtuigingen?  
 •  hoe loop je op je pad? Waar kijk je naar? Welke afslagen helpen je?  

En deze routes verschillen per persoon en ook de volgorde van de routes kan verschillen.


Hieronder worden de verschillende coachvormen uitgebreid toegelicht. 

Korte samenvatting:

 • Coachgesprek - systemische coaching/ rake vragen/ opstelling: dit kan online en offline; eenmalig of een paar keer. Een (tafel-)opstelling kan prima offline. 
 • Frisse Start coaching: drie krachtige online coachgesprekken afgestemd op jouw vraag, verschillende methodes om te komen tot een Frisse Start. Een compacte reset als het ware, waarin je meer mogelijkheden ontdekt om een eerste stap te zetten, om je valkuil te vermijden of je patroon te doorbreken.
 • Accountability coaching: Online of telefonische gesprekken om jóuw doelen te behalen. Sparren over hoe het gegaan is, hoe je het aan kan pakken en waar je staat. Voluit werken vol vertrouwen!
 • Coachtraject: gemiddeld een traject van 6 maanden, omdat duurzame gedragsverandering tijd kost; zowel online, als offline mogelijk. Altijd met tussentijdse contactmomenten om vragen te stellen, succes te delen of even te sparren ter voorbereiding van een gesprek bijvoorbeeld.
 • Maatwerktraject: dat kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van systemische coaching en een langer traject; of een traject met minder coachuren; of een combinatie met een talentanalyse of DISC rapport; of een stuk 'accountability' toevoegen. Na de gratis kennismaking stuur ik je vrijblijvend een voorstel. 


Ik werk zowel online, als offline. Offline kan op verschillende locaties, bij mij in Bussum, op een externe locatie of in de natuur. Afstand hoeft geen belemmering te zijn om je professioneel te laten coachen, zelfs (tafel-)opstellingen zijn online succesvol. 

Coachvormen: 

Coachgesprek - systemische coaching/ rake vragen/ opstelling - info

Coachtraject 

Frisse Start coaching - info

Accountability - bereik je doelen - info

Talentenanalyse TMA - info

DISC methode - info

Drijfverenanalyse  -info

Coaching Voluit leven vol vertrouwen
€ 97,-

Coachgesprek - systemische coaching/ rake vragen/ (tafel-)opstelling

Systemisch werk geeft een paar handvaten die je op een andere manier laten kijken naar de wereld om je heen, ‘voorbij het zichtbare’. Systemisch coachen geeft inzichten in patronen en 'dat wat er niet gezegd wordt'. 

Met behulp van (tafel-)opstellingen en Rake Vragen onderzoeken we je vraag of thema. 


Afstand hoeft geen belemmering te zijn om je professioneel te laten coachen, (tafel-)opstellingen kunnen succesvol online plaatsvinden.


Kosten online gesprek van 60 minuten: €97,- excl. btw

Een offline gesprek van 60 minuten: €127,- excl. btw

Coaching Voluit leven vol vertrouwen
€ 175,-

Frisse Start coaching

Drie krachtige online coachgesprekken afgestemd op jouw vraag om te komen tot een Frisse Start. Een compacte reset als het ware, waarin je meer mogelijkheden ontdekt om een eerste stap te zetten, om je valkuil te vermijden of je patroon te doorbreken.


In de online coachsessies van 45 minuten werken we met verschillende methodes en werkvormen om jouw Frisse Start vorm te geven. 


Afstand hoeft geen belemmering te zijn om je professioneel te laten coachen, (tafel-)opstellingen kunnen succesvol online plaatsvinden.


€175,- ex.btw

€450,--
€ 397,-

Accountability coaching

Online of telefonische gesprekken om jóuw doelen te behalen. Sparren over hoe het gegaan is, hoe je het aan kan pakken en waar je staat. Voluit werken vol vertrouwen!


De strippenkaart accountability-gesprek gaat uit van een startgesprek en daarnaast 7 online gesprekken, allemaal van een half uur. Ongeveer elke 3 weken een gesprek. Binnen een periode van 6 maanden. 


Het is altijd maatwerk, afgestemd op jouw vraag. Dat betekent dat we starten met een intake om te verkennen wat je vraag is, waar je staat en wat je graag wil. Dat hoef je niet te weten, dat gaan we samen onderzoeken. 


Kosten: €397,- ex.btw

€ 997,-  

Coachtraject

Een coachprogramma is altijd maatwerk, afgestemd op jouw vraag.


Het programma van (gemiddeld) 6 maanden gaat uit van 5 gesprekken van circa 75 minuten.

Tussendoor ben ik bereikbaar om te sparren en te overleggen, bijvoorbeeld via whatsapp, mail of telefoon. Zelf ga je aan de slag met opdrachten.


Kosten: €997,- excl.btw

Coaching Voluit leven vol vertrouwen
 maatwerk voorstel

Burnout en stress

Het is altijd maatwerk, afgestemd op jouw behoefte. 

Dat betekent dat we starten met een intake om te verkennen wat je specifieke vraag is, waar je staat en wat je graag wil. Dat hoef je niet te weten, dat gaan we samen onderzoeken. 


Of neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

 maatwerk voorstel

maatwerk

Aan het einde van de vrijblijvende kennismaking zal ik je vertellen hoe ik denk dat ik je kan helpen en hoe ik het maatwerktraject voor me zie. Dat zal ik je ook opsturen, met de kosten, de doorlooptijd en de manier van werken. 

Testimonials

“Je laat een ander (mij dus) in absolute waarde. ‘Wat er ook gebeurt, alles is goed, jij mag kiezen’, dat gevoel geef je mij. Je maakt het lichter voor mij”

“Marije kan aan de teugels trekken door kritisch relevante vragen te stellen. Daardoor ontstaat de benodigde vertraging en reflectie.”
“Marije geeft me de ruimte voor het eigen proces en zorgt ook voor meedenken en nuanceren. Dat doe je respectvol, mijn gedachten en denkbeelden nuanceren. Je bent oordeelloos aanwezig.”

De mens als basis, jij als basis!

Ik vind het belangrijk om met mijn manier van werken -De Koru Stijl- naar de mens als geheel te kijken. Je neemt jezelf mee, in alle aspecten van jouw leven. Sommige vraagstukken gaan over jou als mens, sommige over een specifieke rol die je vervult (partner, ouder, manager, medewerker, zzp-er).

Ik coach vrouwen die voelen dat er meer te halen is uit hun leven: voluit leven vol vertrouwen. Vrouwen die hun volledige potentieel als mens willen benutten, persoonlijk en professioneel. 

Ik help je ontrafelen en ontwarren, dat brengt je helderheid en geeft je overzicht. Jij bepaalt je eigen weg, ik ben een wegwijzer die jou mogelijkheden laat zien voor meer leven vanuit je eigen kracht en verbonden met jezelf blijven groeien.

vragen? neem contact op

Heb je hier ook last van?

 1.  Ik hou alle ballen in de lucht maar het worden er steeds meer. Mijn agenda stroomt vol en ik ben erg moe.
 2.  Weer gooit de waan van de dag mijn planning in de war. Daar gaat mijn yoga-uurtje weer.
 3.  Ik ben herstellende van een burnout en wil voorkomen dat ik opnieuw in dezelfde valkuilen trap. Ik wil duurzaam herstellen.
 4.  Ik zet me graag in en doe wat nodig is. Onbewust luister ik daarbij meer naar anderen en pas ik me aan.
 5.  In de vakantie had ik eindelijk me-time ingepland, de tijdschriften lagen klaar. Maar het gezinsleven nam het over. Weer geen tijd voor mezelf genomen.
 6.  Ik word gevraagd voor een klus en ben trots dat ze me zien. Wil ik dit werkelijk?wat een dilemma.
 7.  ‘eigenlijk’ , dat woord zeg ik soms wel 5x per dag. Ik wil dingen anders doen, maar hoe dan?
 8. Mijn glas is half vol, ik ben tevreden, maar ik voel me ingedut. 
 9. Als ik er iets over zeg, word ik rood en kom ik niet uit mijn woorden. Nu lijk ik emotioneel en onprofessioneel
 10. Ik steek graag de handen uit de mouwen, maar ik dender te vaak door… eigenlijk. 

Herkenbaar?

... weer in een valkuil stappen

... eigenlijk wil je het anders doen

... doorgaan en doordenderen, geen rust nemen. 

... niet weten wat je zelf echt wil en gene tijd nemen om daar achter te komen

... emoties overvallen je soms gewoon en daar ben je klaar mee

Hoe zou het zijn als je ...

 • leeft vanuit je hart, je ontdekt nieuwe dingen, je bent geïnspireerd.
 •  leeft en werkt in een flow. Je maakt de juiste keuzes, je voelt je energiek en je bent bezig met wat je het liefste doet.
 •  weet wat je eerste stap is. En je hoeft niet 'te kiezen of te delen'.
 •  voelt je zelfverzekerder. Je staat sterker.
 •  voelt je gesteund. Je hoeft het niet alleen te doen.
 •  leeft volgens je eigen kernwaarden en haalt alles uit jezelf en je leven, zowel persoonlijk, als professioneel.


Samen gaan we voor werken aan bewust kiezen, van betekenis zijn en jezelf ontwikkelen. Je zet jezelf weer op #1, je ervaart meer voldoening en leeft voluit vol vertrouwen!


Ik geloof in jouw eigen oplossende vermogen: je veerkracht. De formule om de grote en kleine dingen in het leven beter aan te kunnen. Niet groots en meeslepend, maar stap voor stap met vertrouwen op weg gaan.

Het vraagt van je om met vallen en opstaan te groeien. Om te reflecteren op je eigen mindset, gedachten en acties.


Ik maak gebruik van verschillende methodes en instrumenten, afgestemd op jouw behoefte. Dit zijn enkele voorbeelden.

Het effect :

Hoe veerkrachtiger je bent, hoe minder diep je valt en hoe sneller je weer ‘on track’ bent.

Het je eerder bewust worden dat een valkuil zich aandient en nieuwe mogelijkheden ontwikkelen om er overheen of langs te gaan.

Jouw  uniekheid laten leven. Doen wat bij je past en je energie daarop richten.

Niet doordenderen, maar stilstaan en bewust kiezen voor een andere manier. Met vertrouwen op weg gaan.

Testimonials

“... dat je goed kan luisteren, snel de kern te pakken hebt en op professionele wijze begeleiding biedt."

“Je oprechte aandachtige luisteren en de juiste vragen stellen. Dat vond ik erg waardevol."

“Ik vond het heel prettig dat je mij volgde in de gesprekken. Je luisterde en gaf helder terug wat je hoorde. Dat was heel helpend. Daarnaast had je verschillende methoden tot je beschikking die vaak verhelderend werkten."

Waar sta en ga ik voor?

Ik geloof echt dat er meer uit het leven te halen is, het leuker te maken is. Passender te maken. We laten ons tegenhouden door wat anderen denken, door de waan van de dag. Het even is bedoeld om te leven en te genieten, groeien, beleven.

Hoe meer ik vertrouw op mezelf en mijn eigen keuzes bewust maak, hoe blijer, veerkrachtiger en met meer vertrouwen ik me door het leven beweeg. Thuis en op het werk. Ik ga voor 1+1=3. En als dat via een out of the box route is, dan ga ik dat avontuur graag aan. Voluit leven vol vertrouwen is mijn levensmissie geworden.

In mijn werkende leven heb ik verschillende functies gehad en veel cursussen en opleidingen gedaan (LinkedIn), dat vind ik leuk en inspirerend. Het coachen, adviseren en begeleiden van mensen, managers en medewerkers loopt als een rode draad door mijn ervaring heen. 

Ik houd van afwisseling. Mijn rugzak zit vol met mooie theorieën, handige tips en suggesties uit verschillende hoeken. En ik houd er van om dat te delen met anderen. Er is genoeg voor iedereen.


Voor wie?

Wat mijn klanten gemeen hebben, is dat ze tijd te kort komen. Het vliegt door hun handen. Naast het gezin, de warme kring van familie en vrienden, hun werk en sportclubs blijft er weinig tijd over. Op alle aspecten van het leven willen ze het anders of meer.


De vrouwen met wie ik werk geven het leven minimaal een 7.5. Over het algemeen zijn ze best positief en tevreden met het leven. Ze weten uit eigen ervaring dat het niet altijd over rozen kan gaan en dat er gebeurtenissen zijn die hun ervaringen meer negatief kleuren. Geen reden voor ‘zware therapie’. Zo gaan ze door. Ze herkennen dat het leven  al vaker op z’n kop is gezet of veranderd en denken het ook deze keer weer gewoon voor elkaar te krijgen.


Jezelf geen prioriteit geven, meer willen doen, lezen en ontspannen, dat zijn ook kenmerken van mijn klanten. Ze weten wat ze willen, maar geven dat geen prioriteit.  Een burnout, dat is voor anderen, zij zijn gewoon druk. ‘Ze zijn lekker bezig’.

Ze willen leuk leven, houden van gezelligheid en besteden hun tijd niet alleen aan socials en series.


Ik coach vrouwen die voelen dat er meer te halen is uit hun leven: voluit leven vol vertrouwen. Vrouwen die hun volledige potentieel als mens willen benutten, persoonlijk en professioneel. Ik help je ontrafelen en ontwarren, dat brengt je helderheid en geeft je overzicht. Jij bepaalt je eigen weg, ik ben een wegwijzer die jou mogelijkheden laat zien voor meer leven vanuit je eigen kracht en verbonden met jezelf blijven groeien.

Waarom zou je tijd investeren?

Ik geloof echt dat er meer uit het leven te halen is, het leuker te maken is. We laten ons tegenhouden door wat anderen denken, door de waan van de dag. Hoe meer ik vertrouw op mezelf en mijn eigen keuzes bewust maak, hoe blijer, veerkrachtiger en met meer vertrouwen ik me door het leven beweeg. Thuis en op het werk.

Inzichten geven je een handvat voor de toekomst. Dit bewustzijn leidt tot keuzemogelijkheden. En dat geeft jou je onafhankelijkheid. Jij maakt jouw keuzes. Jij bepaalt welke weg je loopt.

Je bent het meest gemotiveerd, effectief én succesvol wanneer je doet wat het dichtst bij jouw ware aard, bij jouw natuurlijke vermogen ligt. Vanuit jouw talent benader je belemmeringen op een manier dat ze verdwijnen. Ik geloof in je eigen oplossende vermogen. Jij weet het beste wat goed voor je is.

Op naar voluit leven vol vertrouwen!

Coaching helpt je bij ...

 • Je bent nieuwsgierig naar hoe je beter voor jezelf kan zorgen. Je beklimt niet de hele berg in 1x, maar je doet het stap voor stap. Terwijl je van het uitzicht geniet.
 • Je hebt er behoefte aan je valkuilen te vermijden en meer het gevoel van ‘in control’ zijn te ervaren. Je weet wat je eerste stap is om aan je plannen vast te houden
 • Je wil  patronen eerder kunnen herkennen. Je ervaart hoeveel energie het je geeft dicht bij jezelf te blijven.
 •  Je vraagt jezelf af hoe je ruimte voor jezelf maakt en daar werkelijk aan vasthoudt. Je weet wat je wil en hoe je dat prioriteit kan geven. Je zorgt daarmee beter voor jezelf. 
 •  Je wil weten waar jij blij van wordt. En vooral, hoe je verder moet. Je bent je meer bewust van wat je wil en hoe je daar trouw aan kan zijn.
 •  Het ontbreekt je niet aan inzet, maar aan bewuster kiezen. Krijg meer regie over je leven en haalt het beste uit jezelf.
 •  Je wil geprikkeld en uitgedaagd worden. Je wil je levend voelen. Je wil laten zien  wat er nog meer in je zit.
 •  Het gaat over iets belangrijks. Je wil gehoord worden. Je verwoordt je gevoel van urgentie op een manier dat ze je kunnen horen.
 •  Dus je wil leren hoe je je bewuster kan zijn van je grenzen, zonder ze al over te zijn. Je wil jezelf ontwikkelen en jezelf meer op #1 zetten.
 •  Jouw batterij loopt ongemerkt langzaam leeg. Hoe zorg je beter voor jezelf? Je wil ervaren hoe je effectief kan rusten en in flow kan werken.


Het resultaat:

voluit leven vol vertrouwen

bewust kiezen en het woord 'eigenlijk' verbannen uit je hoofd

van betekenis zijn en meer zingeving en inspiratie ervaren in je leven 

groeien en ontwikkelen. ruimte en tijd maken voor jezelf en jezelf weer op #1 zetten

vragen? neem contact op