Bussum

Over Marije en De Koru Stijl

Over Marije en De Koru Stijl

De Koru Stijl Coaching

Over Marije en 

De Koru Stijl

Voluit leven vol vertrouwen

>15 jaar

ervaring als coach

>48 jaar

ervaring als mens

>99 keer

gevallen en weer opgestaan

Missie

Mijn missie is jou laten ontdekken dat Voluit leven vol vertrouwen mogelijk is.

Ik wil je inspireren en ondersteunen bij het vormgeven van jouw persoonlijke en professionele leven, zonder belemmerd te worden door opgelegde normen en waarden.

Leven vanuit je eigen (kern-)waarden en geen spijt hebben iets niet gedaan te hebben.

Hoe meer ik vertrouw op mezelf en bewust mijn eigen keuzes maak, hoe blijer, veerkrachtiger en met meer vertrouwen ik me door het leven beweeg. Thuis en op het werk. Voluit leven vol vertrouwen is mijn levensmissie geworden.

Keuzes maken: wat wil ík?

Mijn zoektocht in het leven ging over keuzes maken: wat wil ík ? Hoe geef ik mijn eigen onafhankelijkheid vorm? Wanneer voelt kiezen voor mezelf niet als ‘tegen een ander’ ? 

Een brede achtergrond met de studie (organisatie-) psychologie is een goede keuze gebleken. Maar op de vraag 'wat ben je', zeg ik toch graag "mezelf" in plaats van psycholoog en coach. 

In mijn werkende leven heb ik verschillende functies gehad en veel cursussen en opleidingen gedaan (LinkedIn), dat vind ik leuk en inspirerend. Het coachen, adviseren en begeleiden van mensen, managers en medewerkers loopt als een rode draad door mijn ervaring heen. 

Ik houd van afwisseling. Mijn rugzak zit vol met mooie theorieën, handige tips en suggesties uit verschillende hoeken. En ik houd er van om dat te delen met anderen. Er is genoeg voor iedereen.

Testimonials

“Marije durft vanuit intuïtie zaken te benoemen. Je oprechte aandachtige luisteren en de juiste vragen stellen.”

“Je weet dingen echt goed te verwoorden. Je bent niet te beroerd of hebt geen schroom om je ongelijk of kwetsbaarheden toe te geven.”
"Ik vind je heel oprecht. Je bent attent. Je hebt de wil om dingen beter te maken. Je vraagt door zonder oordeel.”

Waar sta ik voor?

Door je veerkracht te vergroten ruimte ervaren om Voluit te leven vol vertrouwen.  

Alles hoort er bij, zwart, wit en alle kleuren van de regenboog. Alles mag er zijn, hoe contrasterend ze soms ook zijn of voelen. Geen of-of, maar juist en-en: onafhankelijk en samen; aandacht voor mezelf en voor een ander; en het niet weten en vertragen én tegelijkertijd doorgaan.

Ik ga voor 1+1=3. En als dat via een out of the box route is, dan ga ik dat avontuur graag aan.

Waar ga ik voor?

Ik  geloof echt dat er meer uit het leven te halen, leuker te maken. passender te maken. We laten ons tegenhouden door wat anderen denken, door de waan van de dag. Het leven is bedoeld om te leven en te genieten, groeien, beleven.

Inzicht in je dilemma of vraagstuk geeft je een handvat voor de toekomst. Dit bewustzijn leidt tot keuzemogelijkheden. En dat geeft jou je onafhankelijkheid. Jij maakt jouw keuzes. Jij bepaalt welke weg je loopt.

Door te onderzoeken welke elementen een rol spelen in jouw vraagstuk krijg je helderheid, waardoor de weg naar jouw oplossing zichtbaar wordt. Dan kan je een keuze maken. Dat noem ik vormgeven aan persoonlijke kracht.

Je bent het meest gemotiveerd, effectief én succesvol wanneer je doet wat het dichtst bij jouw ware aard, bij jouw natuurlijke vermogen ligt. Vanuit jouw talent benader je belemmeringen op een manier dat ze verdwijnen. Ik geloof in je eigen oplossende vermogen. Jij weet het beste wat goed voor je is.

Ik help je orde te scheppen in de chaos van je gedachtes. Ik laat je mogelijkheden zien, ook al weet je zelf nog niet eens goed wat je exacte vraag is. Ik loop een stukje met je mee en laat je zien dat voluit leven vol vertrouwen ook voor jou mogelijk is.

De Koru Stijl 

De Koru, de knop van de varenplant, weerspiegelt groei en ontwikkeling. Het symboliseert de manier waarop het leven zowel verandert als hetzelfde blijft. Het is een punt van evenwicht tussen de chaos van verandering en beweging en de rust van alledag.

De kracht van een varenblad, dat zich elk jaar opnieuw ontwikkelt op haar eigen tempo en haar eigen tijd, komt daarmee ook naar voren.

De varen is een van de oudste plantensoorten op aarde en heeft zich over de hele wereld verspreid. Ze zijn langlevend. Er zijn duizenden soorten en elke soort heeft zijn eigen uiterlijk en eigenschappen. Ze zuiveren de lucht en geven beschutting aan kleine dieren, die zich er graag in verstoppen.

Voor mij is de analogie met mensen dan snel gemaakt: ieder met haar eigenaardigheden en talenten. Vanuit je eigen kracht en verbonden met jezelf blijven groeien. Nieuwsgierig naar hoe het anders kan.

Op weg naar Voluit leven vol vertrouwen.

Coaching door De Koru Stijl

Bewust kiezen

en het woord 'eigenlijk' verbannen uit je hoofd.

Kiezen voor opties die in lijn zijn met je waarden en doelen. Duidelijk en zelfverzekerd communiceren, naar jezelf en anderen.   

Van betekenis zijn

en meer zingeving en inspiratie ervaren in je leven.

Ontdek nieuwe ideeën, leer van anderen, overwin uitdagingen en wees creatief. Voed jezelf. Zorg voor een gevoel van richting en voldoening. Niet alleen (materieel) succes ervaren, maar ook een positieve invloed hebben op anderen, de gemeenschap of de wereld. Voldoening op een dieper niveau.

Groeien en ontwikkelen

en ruimte en tijd voor jezelf maken en jezelf op #1 zetten.

Bewust kiezen voor jezelf te zorgen, zodat je beter in staat bent om anderen te ondersteunen. Bijvoorbeeld het stellen van grenzen, 'nee' zeggen en tijd nemen voor zelfreflectie. Ook mentale ruimte creëren waarin je kunt nadenken over je behoeften, doelen en welzijn. Gaan voor groei en zelfontplooiing, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Groeien is een reis, geen einddoel.

Professionele ontwikkeling

Veel van mijn opleidingen en cursussen heb ik gevolgd bij gerenommeerde en gecertificeerde instellingen, bijvoorbeeld Nobco-gecertificeerd en met NTRO-keurmerk. 

Ik heb regelmatig intervisie, met verschillende groepen collega's.


Ik houd me aan de Ethische Gedragscode van de Nobco (Nederlandse: Orde van Beroeps Coaches):

Uitgangspunten zijn dat :

- de cliënt uiteindelijk zelf het beste weet wat goed voor hem is en zowel in zijn privé - als in zijn professioneel bestaan zelf, op basis van eigen afwegingen, kan beslissen wat hij wél of niet wil.

- de cliënt en de coach elkaar volkomen gelijkwaardig zijn, in die zin dat beiden unieke en complete mensen zijn, vol mogelijkheden.

- tijdens coaching de doelen, middelen en keuzen van de cliënt prioriteit hebben boven die van de coach.


Tevens vormen de volgende begrippen een leidraad in mijn vak uitoefening: respect, integriteit, verantwoordelijkheid en professionaliteit.

Coaching Voluit leven vol vertrouwen
0,-

Voluit leven vol vertrouwen

Gratis ebook met 5 stappen om je veerkracht te vergroten, om de grote en kleine dingen in het leven aan te kunnen.