Terug naar jou: innerlijke balans en groei

coaching bij burnout & stress

>15 jaar

ervaring als coach

>48 jaar

ervaring als mens

>99 keer

gevallen en weer opgestaan

Terug naar jou: innerlijke balans en groei

Een langdurige disbalans tussen de zorg voor anderen en de zorg voor jezelf. Het is veel complexer dan oververmoeidheid. Het vuur, de passie die energie geeft om iedere dag weer aan de slag te gaan, is bij mensen met een burnout letterlijk gedoofd. 

Ik bekijk burnout vanuit een holistische aanpak op de identiteitslaag: welke onderliggende burnout gevoeligheden belemmeren je? Bijvoorbeeld de manier waarop je omgaat met verlies,  jouw rol in je gezin van herkomst en je passies. 

En burnout speelt op meerdere niveaus, cognitief, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau, en om blijvend te herstellen, 

is een holistische aanpak noodzakelijk. Daarom gaan we aan de slag met het versterken van je persoonlijk leiderschap, zowel bij een beginnende burnout (preventief), als ook bij je re-integratie na een burnout.

We gaan aan de slag met nieuwe manieren om met je gevoelens om te gaan in allerlei situaties, zodat je beter grip krijgt op wat je doet. Verspil geen energie aan gedachten of angsten die toch niet werken en je onzeker maken. Ontwikkel een dieper inzicht in je eigen gedrag en je zult merken dat je jezelf beter begrijpt, je eigen gewoontes sneller herkent,

valkuilen ontwijkt en meer opkomt voor wat jij belangrijk vindt.

Zeker als je aan het re-integreren bent, kan een extra klankbord en wat nieuwe handvatten om je nieuwe gedrag vast te houden, je enorm helpen.

De mens als basis, jij als basis!

Ik kijk naar de mens als geheel. Je neemt jezelf mee, in alle aspecten van jouw leven. Dus geen traditionele afscheiding tussen lifecoaching en loopbaancoaching, maar gewoon coaching. Sommige vraagstukken gaan over jou als mens, sommige over een specifieke rol die je vervult (partner, ouder, manager, medewerker, zzp-er).


Ik coach vrouwen die voelen dat er meer te halen is uit hun leven: Voluit leven vol vertrouwen. Vrouwen die hun volledige potentieel als mens willen benutten, persoonlijk en professioneel. 

Coaching Voluit leven vol vertrouwen

Voluit leven vol vertrouwen 

is óók voor jou mogelijk!

Mijn talent is ontrafelen. Ontleden. Ontwarren. De verschillende lagen ontdekken en die samen met jou ordenen op zo'n manier dat jij er verder mee kan. Het brengt helderheid en  geeft overzicht. Jij bepaalt je eigen weg, ik ben een wegwijzer die jou mogelijkheden laat zien voor meer leven vanuit je eigen kracht. 

Ik ben ook reflecterend, een klankbord. Mijn kwaliteit van aanwezigheid zet ik aan om jou verder te helpen. In het hier en nu. Wat hoor ik, wat voel ik, wat gebeurt er met mij? Welke vraag komt er bij me op? In mijn werk gebruik ik mijn talenten om een ander verder te helpen. Soms door samen na te denken over opties en soms door tips en advies te geven. 

Ook dat is uitproberen, ervaren en aanvoelen. Kijken wat passend is in welke situatie. Ik heb altijd oog voor een ander en voor wat iemand goed kan. Daarmee creëer ik graag een win-win situatie. 

Een brede achtergrond met de studie (organisatie-) psychologie is een goede keuze gebleken voor mij. Maar op de vraag 'wat ben je', zeg ik toch graag "mezelf" in plaats van psycholoog en coach. In mijn werkende leven heb ik verschillende functies gehad en veel cursussen en opleidingen gedaan, dat vind ik leuk en inspirerend. Het coachen, adviseren en begeleiden van mensen, managers en medewerkers loopt als een rode draad door mijn ervaring heen. Ik houd van afwisseling. Mijn rugzak zit vol met mooie theorieën, handige tips en suggesties uit verschillende hoeken. En ik houd er van om dat te delen met anderen. Er is genoeg voor iedereen.

Coaching door De Koru Stijl

Bewust kiezen

en het woord 'eigenlijk' verbannen uit je hoofd.

Kiezen voor opties die in lijn zijn met je waarden en doelen. Duidelijk en zelfverzekerd communiceren, naar jezelf en anderen.   

Van betekenis zijn

en meer zingeving en inspiratie ervaren in je leven.

Ontdek nieuwe ideeën, leer van anderen, overwin uitdagingen en wees creatief. Voed jezelf. Zorg voor een gevoel van richting en voldoening. Niet alleen (materieel) succes ervaren, maar ook een positieve invloed hebben op anderen, de gemeenschap of de wereld. Voldoening op een dieper niveau.

Groeien en ontwikkelen

en ruimte en tijd voor jezelf maken en jezelf op #1 zetten.

Bewust kiezen voor jezelf te zorgen, zodat je beter in staat bent om anderen te ondersteunen. Bijvoorbeeld het stellen van grenzen, 'nee' zeggen en tijd nemen voor zelfreflectie. Ook mentale ruimte creëren waarin je kunt nadenken over je behoeften, doelen en welzijn. Gaan voor groei en zelfontplooiing, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Groeien is een reis, geen einddoel.

Reviews

“Ik was herstellende van een burnout en wilde voorkomen dat ik opnieuw in dezelfde valkuilen zou trappen, op zoek naar duurzaam herstel. 

Het gaf me inzicht in mijn eigen gedrag en het vroegtijdig herkennen van patronen. Meer uitgaan van wat ik zelf vind ipv gedrag aanpassen aan andermans verwachtingen.”

“Je laat een ander (mij dus) in absolute waarde. ‘Wat er ook gebeurt, alles is goed, jij mag kiezen’, dat gevoel geef je mij. Je maakt het lichter voor mij.”
“Je weet hoe je vragen moet stellen om bij de juiste antwoorden uit te komen. Je kijkt verder, ook naar wat er ‘onder het oppervlakte’ speelt.”

Als bijna tweejarige liep ik -als blij ei- met de armen wijd in een overvolle Kalverstraat te glimlachen en riep ik uit “allemaal mensen”. Het leven lachte me toe. 

Jaren later, na een verhuizing naar de andere kant van het land moest ik opnieuw beginnen en dat wat ik kende, werkte niet meer. Terugkijkend was dat van eerste grote momenten in mijn leven waarin ik mijn veerkracht heb leren ontwikkelen. Ik was 10, dus de veerkracht heb ik niet zo bewust ervaren. Wat ik ervaren heb, is dat ik me aanpaste om geen buitenbeentje te zijn. En daarin raakte ik mezelf een beetje kwijt.

Mijn kern was af en toe verborgen.  En dat is niet veerkrachtig, dat is angst. Nu kan ik dat zien. Nu weet ik dat ik van een leider naar een volger ging. En daar is niets mis mee.

Mijn eigen zoektocht in het leven ging (en gaat) over keuzes maken: wat wil ík dan? 

Ik geloof echt dat er meer uit het leven te halen is, het leuker te maken is. Alles mag er zijn, hoe contrasterend dat soms ook is of voelt. Geen of-of, maar juist en-en.

Hoe meer ik vertrouw op mezelf en mijn eigen keuzes bewust maak, hoe blijer, veerkrachtiger en met meer vertrouwen ik me door het leven beweeg. Thuis en op het werk.

Ik geloof in je eigen oplossende vermogen. Jij weet het beste wat goed voor je is. Ik help je orde te scheppen in de chaos van je gedachtes. Ik laat je mogelijkheden zien, ook al weet je zelf nog niet eens goed wat je exacte vraag is. Ik loop een stukje met je mee en laat je zien dat voluit leven vol vertrouwen ook voor jou mogelijk is.

Testimonials

“Marije breekt grote vraagstukken heel makkelijk in kleine stukjes, zodat ik er verder mee kan. Ze maakt lastige materie begrijpelijk.”

“Je triggert me om vanuit verschillende perspectieven te denken. Je geeft me ruimte voor mijn eigen proces en door jouw vragen kan ik mijn gedachten en denkbeelden nuanceren.”
“Je weet hoe je vragen moet stellen om bij de juiste antwoorden uit te komen. Je kijkt verder, ook naar wat er ‘onder het oppervlakte’ speelt.”
Coaching Voluit leven vol vertrouwen
€ 1499,- ex. btw  

Coachtraject bij burnout & stress

Een specifieke ingang voor coaching: burnout en stress. Burnout heeft te maken met een langdurige disbalans tussen de zorg voor anderen en de zorg voor jezelf. Het is veel complexer dan oververmoeidheid. Het vuur, de passie die energie geeft om iedere dag weer aan de slag te gaan, is bij mensen met een burnout letterlijk gedoofd. 


Ik bekijk burnout vanuit een holistische aanpak op de identiteitslaag: welke onderliggende burnout gevoeligheden belemmeren je? 

Daarom gaan we aan de slag met het versterken van je persoonlijk leiderschap, zowel bij een beginnende burnout (preventief), als ook bij je re-integratie na een burnout.


Het programma van (gemiddeld) 6 maanden gaat uit van 5 gesprekken van circa 75 minuten, een intake en een evaluatie.

Tussendoor ben ik bereikbaar om te sparren en te overleggen, bijvoorbeeld via whatsapp, mail of telefoon. Zelf ga je aan de slag met (t)huiswerkopdrachten.


Coaching is altijd maatwerk, afgestemd op jou en je vraag of thema. 


Ik maak gebruik van verschillende methodes en instrumenten, afgestemd op jouw behoefte. Als je daar meer over wil weten, plan een kennismakingsgesprek in, dan vertel ik je meer.


Als je werkgever betaalt, ik zorg voor een offerte met onderbouwing en een evaluatie. Natuurlijk afgestemd met jou! 


Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek, voor meer info en kennismaken.


Kosten: € 1499,- excl.btw

Andere coachingsopties

Duurzame verandering

Herontdek je innerlijke kompas

Kort & krachtig


Snel resultaat, blijvende impact

Test & analyse


Input en aan de slag


Marije Peters De Koru Stijl

Intervisie


Samen kom je verder


Coaching Voluit leven vol vertrouwen
0,-

Voluit leven vol vertrouwen

Gratis ebook met 5 stappen om je veerkracht te vergroten, om de grote en kleine dingen in het leven aan te kunnen. 

Carddeck met affirmatiekaarten

  • Vergroot je veerkracht met behulp van de vier elementen.
  • Bijzondere zelf-coachtool die je jouw eigen antwoorden laat vinden.
  • 56 korte en krachtige affirmaties 
  • Unieke afbeeldingen voor dagelijks gebruik.